torsdag 24 september 2009

Espresso House på Nova Lund


På Espresso House är det viktigt att ha fokus på det man gör eftersom det är mycket som ska göras. Ett annat "måste" är att vara positiv och ha en drivkraft för det förs automatisk över till arbetskamraterna och till kunderna, vilket underlättar för arbetet. (Jag själv)
Som sagt, eftersom det är mycket att göra, speciellt vid lunchtid då det kommer som mest människor. Då brukar vi hjälpas åt med att t.ex plocka undan disken och att göra mackor. Reglerna vi har är självklara att alltid ha god handhygien och ha gummihandskar när det behövs och att ha uppsatt hår om man har långt hår. (Social/demokratisk)
Man måste kunna göra sig förstådd och kunna ta emot instruktioner så att det inte blir missförstånd, antingen mellan arbetskamraterna eller kunderna. (Språklig)
Här på Espresso House är det alltid bra att komma med olika lösningar på problem som kan uppstå snabbt, som när kassan då och då går i sönder. Min handledare, hon satte igång en tävling för alla anställda som går ut på att man ska kunna sälja så mycket till kunderna så att man får in mer pengar i kassan. Oftast brukar det vara att man föreslår för kunderna att ta en större latte som är dubbelt så stor som en liten men bara kostar fyra kronor mer. (Logisk/Analytisk)
När det kommer till det praktiska så är det mycket man ska kunna på Espresso House, som att kunna konstrollera "mjölkskummaren" och att veta hur man gör en cappucino. För att göra varadgen lite roligare för våra kunder så gör vi som på så många andra cafeér, att göra olika mönster i kaffet som blad eller hjärtan. (Praktisk/Estetisk)

4 kommentarer:

Johan sa...

Du verkar praoa på ett riktigt roligt ställe. Har dom inte funderat på att skaffa en ny kassa om den ibland krånglar? Det är ju jobbigt om den gör det, inte bara för de anställda utan också för kunderna.

Hoppas du har en travilig sista dag och gör fler roliga mönster i deras kaffe!

Fredrik sa...

Jag tyckte att det var bra att du skrev om fler än 3 förmågor och bra innehåll i texten.

Sofie G sa...

Jag håller med Fredirk, att det v ar bra att du hade fler förmågor. Och det värkar som att du hade det roligt där.

PRAO-blogg sa...

Spännande att läsa Hanna... och vilket tjusigt foto! /Liza