söndag 27 september 2009

MAX Nova Lund


Hej!

Under min roliga tid på max har jag gått upp nästan 2,5 kilo - frisco/supreme-målen slank ner ganska lätt.
Min handledare/mina medarbetare har verkligen varit trevliga och roliga vilket bidrog till en rolig tid. När det var lugnt fick vi tid till att skoja, skratta och snacka fotboll! =)
De lät mig prova på det mesta som till exempel att sänka pommes, hjälpa till i driven och steka kött(ganska mycket). Det bästa var att de lärde mig att göra de olika hamburgarna och jag fick göra många hamburgare till gäster. Jag fick även en genomgång i kassan men jag hann inte lära mig det så bra innan praotiden var över. Utöver detta fick man göra allt annat som behövdes, dvs det tråkiga, t.ex. att fylla på kylar och annat som var slut, sopa golven, gå ut med soporna och kartongerna o.s.v. Jag fick även panta burkar då jag faktiskt tjänade en hacka vilket bara var en bonus. Allt detta tråkiga hör ju faktiskt till inom restaurangbranschen också, det får man inte glömma.

Under lunchen var det självklart väldigt stressigt men då var det bara att öka farten och försöka rappa på. Man ville ju inte att dagens höjdpunkt skulle dröja allt för länge - sin egna lunch!

Jag själv: Det gäller att ta mycket eget ansvar och egna initiativ när man jobbar på Max eller i restaurangbranschen, så att man inte bara står still och inte gör någonting alls, oerhört viktigt. Jag har tyckt att tiden på max varit väldigt rolig och därför ökade mitt engagemang i det jobb jag gjorde vilket bidrog till att jag jobbade bättre. Jag var ständigt aktiv och gjorde det jag skulle helt enkelt.

Social förmåga: Jag märkte ganska snabbt att jag smälte in bra med de andra och att jag blev omtyckt. Det var förstås på grund av att jag slog på min oemotståndliga charm ;) Det är väldigt viktigt att man är social inom restaurangbranschen - både mot medarbetare och kunder givetvis. Man måste samarbeta för att allt ska gå ihop, speciellt under lunchen. Att vara glad när man bemöter kunder är viktigt - ett enkelt smile på läpparna kan man komma långt med!
// Lewinski

6 kommentarer:

PRAO-blogg sa...

Ja du Lewinski - med lite charm kan man gå långt! :-) Kul inlägg!/Liza

Jesper Lundahl sa...

Schhhteken schhteker schtekiga hamburgare, skulle kommit och tatt ett tilltugg för jag va ganska hungrig ganska ofta :)
Kul att du gillade att proa på max för jag tyckte att det var sjukt tråkigt, fast det är ju ännu ett bevis på att vi alla är olika!
pusss PS. kom hem till mig o gör en hamburgare åt mig är fett sugen

GustavLewin sa...

men de e klaart jöö :D

Alexander sa...

Du verkar ha haft det kul Gurra! Du fick ju till och med steka hamburgare och sänka pommes :O:O:O

emma 9B sa...

blir du inte sjukt äcklad av hamburgare nu? :o gillar hatten btw :)

GustavLewin sa...

haha alle u stod säkert o hacka gurka elle nåt ;P nej emma, det är max vi snackar om ju , sjuukt gott ;)