tisdag 22 september 2009

Prao på dagiset Hårfagre


När man praoar på dagis så är det viktigt att ta egna intiativ (föreslå lekar och liknande) och att ta ansvar för barnen (= Jag självförmåga). När man umgås med barnen använder man sig mycket av Social förmåga/demokratisk kompetens, eftersom det handlar mycket om att prata och berömma barnen. Man måste vara rättvis (demokratisk) och behandla alla barnen lika. Också den språkliga förmågan är viktig, eftersom barnen lyssnar mycket på hur man pratar och tar efter och lär sig av vad de äldre säger. Därför är det viktigt att man pratar tydligt och uttrycker sig så att barnen förstår.
/Nina

8 kommentarer:

Senait sa...

Hej Nina! Du är först ut - modigt =). Tycker du har gjort en jättebra analys av vilka förmågor man använder som personal på dagis. Hoppas du haft kul tillsammans med barnen - här på skolan är det vilsamt tyst ... men det känns bra att ni är tillbaka på måndag!
/Senait

Liza sa...

Bra analys Nina! Spännande att få en inblick i hur du har arbetat på Hårfagre och vilka förmågor du har använt. Jag tycker att det är intressant att du nämner den språkliga förmågan. Jag träffade Mikaela idag som ju också praoar på en förskola och hon nämnde att just det språkliga var någonting hon tänkte mycket på när hon arbetade med barnen. Hoppas att hon berättar mer i sitt inlägg. Tack för ett fint inlägg och en rolig bild!

Madeleine B sa...

Hej Nina :) du verkar ha det roligt på Hårfagre :) Det är viktigt att man är rättvis när man jobbar med barn , vilket jag tror att du är ;)

Kram Madde

Mikaela sa...

Jätte bra inlägg och kul att läsa. Men du kunde ha skrivit lite mer om varför du valt de olika förmågorna.

Kramar :)

Fredrik sa...

Bra text, förstår hur du menar barenen. Barn är jobbiga att arbeta med D: ^^

Emilia sa...

Bra skrivet Nina! :)
Du var den första som skrev, suprise! Men det är bra.
Gullig bild också,
kram

Ronja Lillienau sa...

Verkar kul att jobba med barn. :) Men var det inte lite jobbigt ibland? När de skriker och så menar jag.

Evelina sa...

Bra skrivet tycker jag också Nina! :) Det verkar som du, trots barnens jobbiga sidor:P, har haft det ganska kul:) Hade varit kul att veta lite mer om vad du fick göra med barnen:)